Nog nooit van Slagerij Fons Pessers gehoord? Dan behoor je tot een minderheid! Het bedrijf is een begrip in onze stad en ver daarbuiten. En dat is niet voor niets. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer: de vijftigjarige Koen Pessers: ‘We hebben goede en slechte tijden gehad. We doen iedere dag opnieuw ons best, maar je hebt in het leven nu eenmaal niet alles zelf in de hand.’
Voor een goed stuk vlees tegen een eerlijke prijs, moet je bij Pessers zijn. Het is niet voor niets dat het bedrijf zo’n goede naam heeft. Dat is het resultaat van jarenlang consistent kwaliteit leveren. En dat is weer het resultaat van vooruitstrevend ondernemerschap. Wist je dat de slager zijn eigen Limousin-koeien heeft? En dat hij al jaren met dezelfde leveranciers werkt? ‘We bouwen graag een goede band op met onze klanten, maar ook met onze leveranciers. Dan weet je ook echt wat je aan elkaar hebt. We gaan altijd voor vers en voor kwaliteit. We maken onze eigen salades en we zijn sterk met ons barbecue-assortiment. We nemen geen korte snelle routes om meer geld te verdienen. Want daar red je het uiteindelijk niet mee.’
Vrolijk aan het werk
Als je bij een van de Pessers-vestigingen binnenkomt, valt naast de vitrine met vers vlees nog iets op. Het vrolijke personeel dat gedegen advies geeft als je daarom vraagt. Koen: ‘Dat hoor ik inderdaad vaker terug. Weet je wat het is? Ik vind het belangrijk dat de mensen die bij ons werken, dat zijn er 140, ook een leuke dag hebben. En als zij een goede dag hebben, werkt dat door bij onze klanten. Gaat dat altijd goed? Nee, natuurlijk niet. Maar we doen wel allemaal ons uiterste best. Het mes snijdt dus aan twee kanten.’
Trends
De slager gaat uit van zijn eigen kracht; kwaliteitsvlees aanbieden tegen een goede prijs, maar hij is niet blind voor de trends in de samenleving. ‘Mensen willen graag lokaal en duurzaam kopen als het product goed is en tegen een goede prijs wordt verkocht. Dat is in mijn ogen de belangrijkste afweging. De vleesconsumptie ligt al jarenlang op hetzelfde niveau, dus ik zie de trend van meer vegetarisch niet zo. Mensen slaan wel vaker een dagje vlees eten over, maar dan maken ze de dag erna iets extra lekkers. Zo is het op dit moment een trend om grotere stukken vlees op de barbecue te leggen. En dat heft dan die dag zonder vlees weer op. En natuurlijk zorgen we er bij onze bbq-pakketten voor dat we rekening houden met de vegetarische wensen. Daarbij komen we onze klanten ook graag tegemoet.’
–
Slagerij Fons Pessers
Aabestraat 6 | 5021 AV | Tilburg
T: 013-7370116| E: info@fonspessers.nl | W: www.fonspessers.nl